Építőipari hírek, kivitelezési információk

KIVITELEZÉS

KIVITELEZÉS

A lakáspiaci fordulat éve volt a tavalyi

Idén a kedvező tendenciák tovább erősödnek. Afordulatot a statisztikák is visszaigazolják, tavaly összesen 10 ezer új lakás épült, ami 31 százalékos bővülés az előző évhez képest. Két és félszeresére emelkedett a kiadott építési engedélyek száma.

2017. március 01. - Kr0nner

A pozitív folyamatok az ország egészére kiterjednek.

A lakásépítések felfutása a gazdasági kilátásokra is pozitívan hat: 2016-ban a GDP-növekedéshez 0,2 százalékpontot adott hozzá a lakásépítés, 2017-ben ennél jelentősebb arányban támogatja majd a nemzeti össztermék bővülését. A minisztérium számítása szerint idén 10 ezerrel több lakás megépülése a GDP-ben 0,4-0,5 százalékponttal magasabb növekedést eredményezhet és 14-16 ezerrel növelné közvetlenül a foglalkoztatást - mutatott rá az államtitkár.Az otthonteremtési program pozitív társadalmi és gazdasági hatásai hosszabb távon is érvényesülnek majd a születésszám növekedésével és a családalapítás előtt állók élethelyzetének javításával.

 

forrás: mti

A bejegyzés trackback címe:

https://kivitelezes.blog.hu/api/trackback/id/tr7212304727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása