Építőipari hírek, kivitelezési információk

KIVITELEZÉS

KIVITELEZÉS

Atradius: 2017 végére várható az építőipar teljesítményének javulása

Az építőipar tavalyi - Központi Statisztikai Hivatal szerint 19 százalékos - gyengülése után 2017 végére várható a szektor teljesítményének javulása.

2017. március 27. - Kr0nner

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására elindult lakásépítkezések első hullámának köszönhető, ugyanis ezek az építkezések vélhetően 2017 második felére, illetve az év végére futnak majd ki - derül ki az Atradius hitel biztosító tanulmányából.
A közlemény szerint bár látható a javuló tendencia, részben a csok miatt, nemzetközi összehasonlításban még mindig kevés lakás épül az országban, ugyanis míg a német, francia vagy holland építőipar motorja a lakásépítés, addig Magyarországon az európai uniós finanszírozású infrastrukturális beruházások húzták az építőipart.

Mindez a lakásvásárlóknak is rossz hír, mert az ingatlanfejlesztők csak kevésbé hatékonyan és többletköltségekkel tudják átadni a lakásokat és a folyamatnak áremelkedés lehet a következménye.
Hozzátették: a lakások áremelkedésére az is hatással lehet, hogy ha marad a jelenlegi szabályozás, akkor 2019-ben megszűnik a lakások kedvezményes általános forgalmi adója (áfa), valamint, hogy 2020-ban kifutnak az európai uniós források.
Ezen felül arra is felhívták a figyelmet, hogy az építőiparban továbbra is meghatározó a halasztott fizetés, ugyanis nem javultak a szektor fizetési szokásai. Az Atradius Magyarország piacvezető hitelbiztosítója. Az Atradius anyavállalata a világ 50 országában több mint 160 irodát üzemeltet, 200 millió cég adatait tartalmazó hitelinformációs adatbázissal rendelkezik. A vállalatcsoport árbevétele több mint 1,7 milliárd euró volt 2016-ban. Az Atradius tulajdonosa a spanyol Grupo Catalana Occidente biztosító.

 

forrás : mti

A bejegyzés trackback címe:

https://kivitelezes.blog.hu/api/trackback/id/tr9512373335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása