Építőipari hírek, kivitelezési információk

KIVITELEZÉS

KIVITELEZÉS

Kedvezőek az építőipar idei kilátásai a szakértők szerint

Az építőipari termelés tavalyi 18,8 százalékos visszaesése után 2017-ben jelentős javulást várnak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentáló szakértők.

2017. február 13. - Kr0nner

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője kiemelte: az építőipari vállalkozások tavaly december végi szerződésállományán belül az egyéb építményekre vonatkozó szerződések volumene 174 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. A szakértő szerint ez azt jelzi, hogy ismét megindulnak az uniós forrásból végzett infrastrukturális beruházások, útépítések. Virovácz Péter ugyanakkor úgy látja: kérdés, hogy folytatódik-e a lakóépületek építésének felfutása, illetve hogyan tudja kezelni az építőipar a munkaerőhiányt.

statnov.jpg
Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint az idén és jövőre is aktív lesz lakásépítési piac. A lakásépítés áfája azonban a jelenlegi szabályozás szerint csak 2019 végéig lesz 5 százalékos, ha utána esetleg emelkedik az adó, az visszavetheti a lakásépítési kedvet - közölte.

Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője úgy véli, hogy idén főleg a lakásépítéseknél és az irodaberuházásoknál juthatnak nagyobb szerephez az építőipari kivitelezők és az építőanyag ipari cégek. A szakértő szintén egyre súlyosabb gondként említette a kapacitáshiányt.

 

forrás: mti

A bejegyzés trackback címe:

https://kivitelezes.blog.hu/api/trackback/id/tr9012253902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása