Építőipari hírek, kivitelezési információk

KIVITELEZÉS

KIVITELEZÉS

Mi épült most ? #1

Rövid áttekintés az ötvenmillió forintot meghaladó építési beruházásokról.

2017. március 28. - Kr0nner

Hetente jelentkező új rovatunkban feltérképezzük,hogy milyen jelentős kivitelezések zajlanak országosan. Kállay-Kúria felújítás, Nyíregyháza,  Bessenyei tér Helyszín : 4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 15. Építtető: KIVING Ing. és Beruházásszervező Kft. Kivitelező : Nyírépszer Hungária…

Tovább

Aláírták a Puskás Stadion építéséről szóló szerződést

Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

"A közbeszerzési eljárással kapcsolatban jogorvoslati kérelem nem érkezett, az eredményt senki sem támadta meg, és a törvényben meghatározott szerződéskötési moratóriumot követően a felek aláírták a szerződést" - olvasható a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK)…

Tovább

Kívül-belül megújult a VII. kerületi Dob utcai iskola

Átadták az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola Dob utcai épületét, melyet Tillinger Péter igazgató és Vattamány Zsolt polgármester avatott fel.

A Hegedűs Ármin tervei alapján 1905-1906-ban megépült iskola Lechner Ödön szecessziós stílusát követő építészeti irányzatban készült. Az elmúlt 110 évben csak kisebb léptékű, részleges felújítások történtek, főképp a második világháborús károk javításához kapcsolódóan.

Tovább

2,5 milliárdból újulnak meg Kaposvár útjai

Kaposvár útjaira és járdáira 2017-ben több mint 2,5 milliárd forintot fogunk elkölteni a Németh István Program keretén belül – mondta el sajtótájékoztatóján Szita Károly polgármester.

Ebből az összegből óriásit lépünk előre, 24 utcát, számos járdát újítunk fel mintegy 19 utcában, de építünk új járdát is, például a Zaranyi lakótelepen, a sportcsarnok mellett, ahol egyébként az útburkolat is meg fog újulni. Öt új gyalogátkelőhelyet létesítünk a városban, és 164 darab új parkoló is…

Tovább

Szombathelyi bérlakások, közterek, közparkok, egyházi intézmények felújítása

Bérlakások, közterek, közparkok, egyházi intézmények felújítása. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleménye.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata mint konzorciumvezető, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközséggel és a Szent Quirin Szalézi Plébániával, civil szervezetekkel konzorciumot alkotva a megyei jogú városok leromlott területeinek rehabilitációja című pályázaton nyert 445 millió forintot. 

Tovább

A csok-igénylések összértéke ezekben a hetekben haladja meg a 100 milliárd forintot

2017 januárjáig majdnem 39 ezer család nyújtott be támogatási kérelmet, az igénylések összértéke pedig megközelítette a 95 milliárd forintot.

A lakosság túlnyomó többsége ismeri és támogatja az otthonteremtési programot: a kormánynak készült felmérések szerint a magyar családok 97 százaléka hallott már az otthonteremtési támogatásokról.

Tovább
süti beállítások módosítása